Intel varsler aggressiv overgang til Sandy Bridge

Verdens største produsent av prosessorer har ingen planer om å la Sandy Bridge-arkitekturen sive rolig inn i markedet.

Tvert i mot håper Intel på at allerede første kvartal neste år, er 20 % av selskapets solgte prosessorer Sandy Bridge. Intel har lagt frem noen av fremtidsutsiktene sine.

De første prosessorene som følger denne nye arkitekturen skal etter planen nå PC-produsentene allerede før året er omme, under de nylig etablerte Core i5 og Core i7 merkenavnene. Disse vil imidlertid bare ha om lag 2 % av det totale markedet når de først tas i bruk.

På nyåret vil også Core i3 introduseres inn i markedet, og med dette håper Intel at Sandy Bridge (SB) har begynt å ta over for alvor. I andre kvartal kommer også Pentium-serien til å følge SB-arkitekturen. Når vi trer inn i tredje kvartal, regner Intel med at SB Pentium skal stå for hele 25 % av salget.

Rundt disse tider neste år, regner de også med at nesten halvparten av prosessorene som blir solgt er Sandy Bridge, og at SB står for over 75 % av Intels solgte prosessorer. Dette betyr at Intel antakeligvis vil dominere markedet sterkt frem til midten av neste år, når AMD tar opp kampen.

Ettersom Intel presser gjennom SB er de største hovedkortprodusentene i full sving med å produsere hovedkort til den nye arkitekturen. Gigabyte skal snart være klare til å lansere sitt P67A-UD7, mens Asus jober på spreng for å samtidig kunne lansere sin nye serie kort under navnet ROG, spesielt utviklet med tanke på spillentusiaster.

Intel har ikke kommet med konkrete datoer om når privatpersoner kan kjøpe butikkversjonene av de nye prosessorene.

(Kilde: Fudzilla, Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen