Intel utvikler videosøk

Intel har et eget satsningsområde kjent som "Visual Computing", hvor målet er å kombinere selskapets prosessor-, grafikk og programvareløsninger for å skape menneskelig interaksjon med en PC.

Selskapets nye søkeprosjekt  som tillater presise og intelligente søk i videoer er en del av dette. Eksempelvis skal du kunne søke på personer, objekter eller spesifikke hendelser.

Algoritmer fremfor tagger

Vanligvis legges det til tagger i en video for å gjøre den søkbar, mens det i dette tilfellet benyttes algoritmer for å kjenne igjen ansikter, stemmer, steder og bevegelser. En slik analyseprosess for å kjenne igjen videobilder krever naturlig nok mye prosesseringskraft.

Dagens prosessorer er neppe kraftige nok for å kjøre slike søk med tilfredsstillende ytelse. Intel ser derfor den kommende "Larrabee"-plattformen som en mulig kandidat til å ta i bruk søketeknologien.

"Larrabee" lanseres i 2010 med multikjernearkitektur samt unike grafikkmuligheter. Rent ytelsesmessig snakker man om flere teraflops.

Det jobbes fortsatt med å kjøre søketeknologien enda mer presis.

Intel har ikke bekreftet når teknologien blir kommersielt tilgjengelig. I verste fall blir den bare brukt som en demoteknologi om et par år for å vise hva som kan gjøres med "Larrabee".

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen