Intel tilbyr open-source grafikk

Intel gjør Core 2 Duo/G965 mer attraktiv for Linux-brukere

Intel ser tydeligvis en stor fordel i det å gi ut grafikkdrivere under open-source-flagget. En av de siste "stuntene" hos Intel gir fullstendig 3D-støtte til Linux.

Grafikkdrivere er vanligvis noe som har vært lukket kildekode - også på Linux-plattformen. Intel håper nå å gjøre seg selv spesielt attraktiv for open-source-markedet og kanskje etter hvert inngå en allianse med Free Software Foundation.

Prosessorgiganten har fortsatt rundt 40 prosent av grafikkmarkedet grunnet sine integrerte brikkesett. Ved slutten av 2. kvartal landet ATI på 28 prosent og Nvidia på 20 prosent andel.

Dette kan føre til at også ATI og Nvidia vil vurdere open-source-drivere, men foreløpig har det ikke skjedd noe på denne fronten.

Det skal naturligvis bli spennende å se om Intels strategi vil fungere. En eventuell suksess vil i så fall henge sammen med økende bruk av desktop-Linux og med brukere som ikke trenger den råeste grafiske ytelsen (dvs. ikke tredjeparts ATI- eller Nvidia-kort) og faktisk er opptatt av open-source.

Selv om markedet styrer, er Intels avgjørelse selvfølgelig også noe som får politiske konsekvenser i forhold til trender rundt åpen og lukket kildekode.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen