Intel tar stand mot SCO

Lite overraskende er det vel at ekstremt mange ble provosert av SCOs plutselige utsendelse av 1500 brev der man krever dyre lisenspenger for et operativsystem mange kanskje anskaffet grunnet lave kostnader.

Open Source Development Labs har nå ca. 3 millioner amerikanske dollar på konto, som skal brukes til eventuelle utlegg i forbindelse med rettsaker. Fondet har blitt døpt Linux Legal Defense Fund (LLDF) og er hovedsaklig sponset av IBM. De meldes nå at også Intel støtter dette fondet, men det er ikke kjent hvor mye klingende mynt eller sedler selskapet har lagt i kassen. På sikt regner man med at fondet skal stige til 10 millioner amerikanske dollar.

Intel var en av de 1500 selskapene som i fjor mottok et brev fra SCO der det sto at man måtte betale noen hundre dollar i lisens pr. CPU som kjørte Linux. En talsmann for Intel, Chuck Mulloy, sa til Cnet at Intel verner om sine kunder og eiere ved å bli med i OSDL. Han kommenterte også at SCO fortsatt ikke har lagt frem noe som helst bevis som tilsier at de har krav på lisensgodtgjørelse.

SCO på sin side, står like fast og urokkelig på sine krav og mener fortsatt at de har full rett til å kreve lisenspenger ettersom Linux påstås å inneholde kildekode som tilhører Unix.

I desember kommenterte Linus Torvalds kravene og påstandene til SCO. Linux gründerens konklusjon var at selskapet tok feil på flere punkter og sa at visse påstander var ren løgn. Les mer om dette her: Torvalds beviser at SCO tar feil. For kort tid siden ble det også klart at SCO Group karakteriseres som det mest forhatte selskapet i bransjen - etter Microsoft. Dette kan du lese mer om her: Alle hater SCO Group.

Oppdaterte nyheter vedrørende konflikten med SCO finner du også på http://www.osdl.org/.

 

(Kilder: Cnet, eWeek, OSDL, SCO)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen