Intel tar over på pris/ytelse?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå som Intel har kommet med firekjerneprosessorer, er det ingen umulighet at AMD vil bli utkonkurrert på den tittelen de vanligvis har ivaretatt svært godt: best på pris i forhold til ytelse.

Intels benchmarker viser naturligvis at man ligger høyere enn Opteron på ytelsestallene og dersom AMD ikke har planer om å lansere sin firekjernearkitektur før i midten av neste år, vil førstnevnte ha en kjempefordel de kommende 6-8 måneder med å etablere sitt firekjernesegment.

Den minste firekjernemodellen i Xeon 5300-serien er priset til 455 amerikanske dollar - noe som er svært aggressivt tatt i betraktning at dette er ny teknologi.

AMD og flere andre vil nok sannsynligvis argumentere med at Intels nye arkitektur ikke er "ekte" firekjerne fordi man har satt to dobbelkjerner på én sokkel. Dette hjelper imidlertid lite dersom prosessoren ligger foran på pris og ytelse.

En av fordelene AMD kan dra ut av dette er at Intel kommer til å modne firekjernemarkedet frem til de nye Opteron-prosessorene lanseres. Det vil uansett være ganske stort forventningspress på AMD og man vil neppe ha råd til å komme med en CPU som ligger lavere ytelsesmessig enn Xeon.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen