Intel støtter anti-SCO kampanje

Open Source Development Labs, OSDL, er sterkt innvolvert i konflikten mellom Linux og Unix, der SCO Group påstår at Linux inneholder kildekode som er "sakset" direkte fra Unix. OSDL søker å kunne stille nok penger til å sette i gang en juridisk sak mot SCO og det er ikke småpenger det er snakk om. Man håper å kunne stille ca. 10 millioner amerikanske dollar.

Det er flere selskaper som er innvolvert i OSDL (HP, IBM, Novell, Red Hat, etc), men det skrives nå at selveste pengemaskinen Intel støtter organisasjonen i kampen mot SCO Group og vil donere en større pengesum.

Intel har til nå ikke synligvis tatt noe offisielt standpunkt i denne saken, og selv som det ikke ser ut til å finnes noen melding på deres nettsider burde det være relativt klart hva selskapet mener når det doneres penger til anti-SCO kampanjen. Det er ikke bekreftet nøyaktig hvor mye penger det er snakk om.

Ifølge SCO Groups Darl McBride kommer det i februar til å bli satt i gang en rettsak mot minst én omfattende Linux-bruker. Det er foreløpig ikke kjent hvilket selskap som egentlig er målet, men IBM stiller som en meget god kandidat.

 

(Kilder: Cnet, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen