Intel: Stille før stormen


Intels Tommy Rydendahl på Oslo Plaza i dag

Tommy Rydendahl er kanskje kjent for de mest ivrige leserne av HW.no som Intels eneste representant i Norge - som tilbringer mesteparten av tiden sin på fly mellom de forskjellige skandinaviske hovedstedene. I dag hadde turen kommet til Oslo, der han holdt en konfidensiell presentasjon av Intels kommende 9xx-plattform på toppen av Oslo Plaza for en rekke teknojournalister.

Selve innholdet i presentasjonen er underlagt hemmeligholdsavtaler, og vi kan derfor ikke gå særlig inn på Intels aller nærest forestående prosessorer og hovedkort. Ei heller Tejas - selv om vi spurte Intel om den droppede prosessoren i et intervju etter at presentasjonen var ferdig. Men litt hadde Rydendahl å si:

- Tejas kommer ikke på markedet fordi vi har bestemt oss for å satse på den neste prosessoren i stedet, var alt han ville ut med om saken. På spørsmål om dette ville bli "Jonah"-prosessoren med doble "Dothan"-kjerner, ble han stum. Etter et par stille sekunder sa han derimot dette - veid på gullvekt:

- Du kan forholde deg til de spekulasjonene som allerede er å finne på nettet, kommer det med et lurt smil fra Rydendahl. - Tejas var egentlig bare en "speed bump" av "Prescott, la han til.

Kryptiske ord, men vi kan i hvert fall forholde oss til det Intels norgesrepresentant sier :)

Om fremtiden
- Fremtidens datamaskiner vil bli stadig raskere og bedre, sier Rydendahl, og i "Longhorn"-perspektivet, vil de også bli mye sikrere og tryggere fra for eksempel virusangrep, la han til - et tungt hint mot det vi allerede vet: Med neste generasjon av Windows kommer "Trusted computing".

Akkurat hvordan Intel akter å støtte dette, ville han ikke ut med, men ettersom selskapet allerede har lansert en PDA-prosessor med innebygde DRM-funksjoner, måtte vi nesten spørre om det kommer maskinvarebasert "sikkerhet" også til desktopen i overskuelig fremtid.


Det eneste Rydendahl ville si om dette, var at det allerede finnes "avlåste" områder og unike nummergeneratorer i Centrino-laptoper - og klappet på sine egen medbrakte. Vi ymtet frempå at VIA nå har en unik nummergenerator bygd inn i selve prosessorene sine - som vi angret på like etter:

- VIA har serienummer i prosessorene sine?!?

- Vet du hva som skjedde da Intel forsøkte seg med det? sier Rydendahl, fortsatt like smilende, - Det ble et skikkelig ståk!

Rydendahl sa at han bare ikke dy seg: Så det er ok nå når VIA har serienummer, men ikke med Intel? Fytterakkern.

Siden vi plutselig følte at det kanskje ikke var så lurt å minne ham på serienummer-skandalen, da Intel ble nødt til å trekke seg fra å ha de samme unike identifikatorene som VIA nå bruker som standard, spurte vi i stedet om noe annet som vi vet mange venter spent på: BTX.

- De første BTX-kortene kommer til neste halvår, sier Rydendahl. - Fremtiden vil gjøre maskiner raskere og bedre, men med BTX vil vi se helt nye implementeringer av hovedkort - som vil endre hvordan vi ser på datamaskiner.

Og så måtte mannen fly av gårde til Munchen, der Intel har ett av to store europeiske hovedkontorer.

Vi fikk også med oss et og annet BTX-bilde, sammen med massevis av informasjon om Intels nye formfaktor, - men det kommer vi tilbake til ved en senere anledning.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen