Intel spår store gjennombrudd


Intels Pat Gelsinger viser frem en wafer på IDF
(Bilde: Intel)

På den pågående IDF i San Francisco løfter Intel på lokket omkring kommende prosessorer og tilhørende teknologi. Et av de store temaene er dobbelkjerner.

Overgang til 65 nm
Intel spår en rask overgang til prosessorer med 65 nm-teknologi. Allerede i midten av 2006 skal antall 65 nm-prosessorer som produseres være like mange som 90 nm-typen. I slutten av 2006 skal det produseres desidert flest 65 nm-prosessorer.

Blant første-generasjons 65 nm-prosessorer fra Intel finner vi Presler, Yonah og Dempsey, for henholdsvis desktop, bærbare og server. Intels andre-genenerasjon 65 nm-prosessorer inkluderer Conroe for desktop-markedet, Merom for bærbare og Woodcrest for servere.

Dobbelkjerne
Prosessorer med dobbelkjerner vil også bare øke i antall. I 3. kvartal 2006 skal Intel produsere like mange dobbelkjerne-prosessorer som prosessorer med enkelkjerne. I slutten av 2006 vil 3/4 av Intels prosessorer som produseres være dobbelkjerner.

Ytelse vs effektforbruk
I forbindelse med sine 2. generasjon 65 nm-prosessorer spår Intel en enorm økning i effektiviteten. Det vil si at man får mer ytelse for hver Watt prosessoren forbruker.

F.eks. skal Woodcrest være tre ganger mer effektiv enn forgjengerne Nocona og Irwindale. Desktop-modellen Conroe skal på sin side være omlag hele fem ganger mer effektiv enn Northwood og Prescott.

(Kilde: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen