Intel slipper nye Atom-prosessorer

Intel slipper nye Atom-prosessorer

Tredjegenerasjons Atom for bærbare endelig lansert.

Salget av minibærbare har riktignok dalt kraftig, men det har ikke stoppet Intel i å ufortrødent fortsette med videreutviklingen av sine Atom-prosessorer.

Tredje generasjon Atom for bærbare, kjent som Cedar Trail-M er nå offisielt lansert, etter å ha blitt forsinket på grunn av problemer med grafikkdriverne. Det viser seg nå at Intel har blitt nødt til å kutte ned på funksjonaliteten for å kunne lansere de to prosessorene på denne siden av nyttår. Den første driveren støtter i hvert fall kun Direct3D 9, mot 10.1 som var forespeilet. Driverne mangler også full støtte for Wireless Display – i det minste enn så lenge.

På den annen side skal grafikkdelen i de nye prosessorene være dobbelt så sterk som hos Atom-modellene vi finner i bærbare i dag. Den skal også ha dedikert maskinvareakselerert dekoding av video, inkludert støtte for 1080p H.246 – eller Full HD om du vil.

De to prosessorene har to kjerner fått betegnelsenene N2800 og N2600 og er lagd på 32 nm produksjonsprosess, mot 45 nm for forrige generasjon. N2800 på 1,86 GHz skal ha et forbruk på 8 watt, mens N2600 på 1,6 GHz skal være nede i 5 watt. Målet er en driftstid på rundt ti timer, og ifølge Intel skal N2600 dessuten klare seg med passiv kjøling.

Datamaskiner med de nye prosessorene skal etter planen være i hyllene tidlig på nyåret, med modeller fra i det minste Asus og Samsung.

Kilde: Ars Technica

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen