Intel slipper monster-prosessor

Tidligere i år skrev vi om prosessorgiganten Intels overgang fra 45 til 32 nm produksjonsteknikk og deres nye prosessorer i Core-familien. Samtidig nevnte vi at sekskjerneren Core i7 Extreme 980X (Extreme Edition) var planlagt å komme i handelen nå i mars, og nå er altså dagen kommet.

Har du nå i overkant av 8000 norske kroner å blåse på en ny prosessor (og et hovedkort som takler herligheten) kan du straks nyte misunnelse fra venner og naboer. Core i7 980X er altså bygd på 32 nm og er den første prosessoren som går under kodenavnet Gulftown. I motsetning til sine småbrødre i3 og i5 har den ikke grafikkprosessor integrert på brikken, i stedet har Intel klemt in to ekstra prosessorkjerner. Klokkefrekvensen er på 3,33 GHz med alle kjerner aktive, men når prosessoren kun bruker en eller to kjerner skal den også takle Turbo Boost på 3,6 GHz.

I tillegg nevner vi at prosessoren selvfølgelig støtter Hyper-threading, slik at operativsystemet i praksis ser Core i7 980X som en prosessor med 12 kjerner. Den har dessuten hele 12 MB cache og har en ulåst multiplier, noe som gjør prosessoren ekstra attraktiv for overklokkere.

Kilde: Intel

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen