Intel skroter milliardprosjekt

Men Intel har på ingen måte tenkt å gi opp sine forsøk på å komme inn i mobiltelefonen din. Selskapet er markedsledende på brikkesett til PC-er, og har klokketro på at du vil ønske at mobiltelefonen blir mer lik PC-en. 

Les også:
- Alt om Googles mobilrevolusjon
- Se videoen her (Intel prototype)
- Ubuntu på mobilen

- Det vi fokuserer på nå er hvordan vi tror mobiltelefonene vil være i fremtiden, ikke hvordan de er i dag, sier Intel-boss, Paul Otellini i et intervju med Bloomberg Radio. – Tidligere har vi bare fokusert på å lage enda et alternativt brikkesett til mobiltelefoner, sier han.

Den nye brikken vil være klar i løpet første halvår, og har fått navnet Menlow. Det er utflatingen i PC-salget, og det faktum at det selges fire ganger flere mobiltelefoner enn PC-er, som har fått Intel-sjefen til å fokusere på mobilmarkedet. 

Ned 17 prosent
Intel-aksjen har fått juling på amerikanske børser, etter at to analytikere reduserte sine prognoser for selskapets inntjening.

Da hjelper det neppe stort at Intel-sjefen dropper forgjengerens mobilstrategi, og selger en enhet for 600 millioner dollar. I denne enheten inngår en forretning Intel betalte 1,6 milliarder dollar for i 1999.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen