Intel ser positivt på Wimax

Det har tatt tid for Wimax å etablere som en bruksteknologi siden det er mange leverandører som må involveres for å få dratt dette i gang. 

Intel er allikevel svært positiv til veksten og tror 50 millioner brukere kommer til å ha Wimax tilgjengelig i løpet av året. Videre spådde selskapets Craig Barrett på Intel Developer Forum denne uken at Wimax vil ha nådd 1 milliard mennesker innen 2012.

Barrett refererte spesielt til utviklingsland der man brukte Wimax til å tilgjengeliggjøre internett ute i bushen, der man har null infrastruktur og fiberføring.

Fremtiden til Wimax vil trolig bli lysere når de bærbare maskinene leveres med integrert Wimax-støtte. Dette skjer i år og en rekke PC-produsenter har varslet at de er klare til å støtte standarden. Det må naturligvis også gjøres noe på tjenestebiten for å få internettaksess, men dette blir et annet løp fra andre aktører.

Forhåpentligvis kommer Wimax-tjenestene til å florere bare maskinvarestøtten blir standardisert. Dette vil også føre til at prisen på utstyret, både sender og mottaker, blir lavere.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen