Intel ser positiv trend i Itanium 2

Den første Itanium prosessoren ble introdusert for ca. tre år siden - uten spesiell suksess. Grunnen til den noe fiaskopregede utviklingen var kanskje mye rot fra Intel sin side, utsettelser og liten støtte fra eksterne softwareleverandører.

Ifølge talsmenn for Intel skal den negative trenden for Itanium nå ha snudd seg fullstendig og det sies at salgstallene kommer til å overstige 100 000 systemer solgt i 2003. Det ble tidligere i år meldt om massiv satsing på Itanium fra Intel. Kort tid etter ble det blant annet lansert en low-end versjon, spesielt rettet mot utviklere, noe som førte til en lavere inngangspris på Intels "enterprise" plattform.

Intel har faktisk aldri sagt at de ikke er fornøyd med salget av Itanium - selv om man enkelte steder i noen perioder har kunnet telle antall salg på én hånd. Selskapet tro på eget produkt ser dermed endelig ut til å ha båret frukter.

Det er imidlertid ikke uten konkurranse at Intel har økt Itanium-salget. AMD Opteron har utvilsomt mye å bidra med i 64-bits markedet og kan tilby lavere totalpriser enn tilsvarende Itanium-systemer. Itanium 2 er ikke egnet for 32-bits prosessering, men det vil trolig bli lansert en emulator-software fra Intel neste sommer som muliggjør dette. Sjansen er allikevel liten for at Itanium noensinne vil konkurrere mot AMD64 på hybrid-nivå.

Pr. dags dato er det Madison-serien som driver Itanium 2. Neste år blir den lansert med hele 9 MB cache. I 2005 tar Montecito over med flere prosessorkjerner, multitrådsteknologi 0,09-mikrons byggesteiner og hele 24 MB L3 cache.

 

(Kilder: Entnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen