Intel satser på nye områder
(Bilde: Hardware.no)

Intel satser på nye områder

Paul Otellinis keynote bragte frem mye nytt.

Hardware/Las Vegas: Intels store høvding, Paul Otellini, holdt i går ettermiddag sin keynote her på CES, og det var ikke få annonseringer han kom trekkende med. Otellini mente at produktene måtte tilpasse seg brukerne og ikke omvendt. Dermed er det bare å sikte seg inn mot mest mulig ytelse i en minst mulig innpakning. Dermed ledet Otellini temaet elegant over på mobil.

Intel skal nemlig inn i mobilindustrien, da med en prosessor. Det viser seg at brukermønsteret til folk har endret seg. Det som vi i dag omtaler som smarttelefoner brukes faktisk ikke så mye som ren telefon, faktisk er telefonbruken nede i ti prosent. Dermed var det naturlig for Intel å få en fot innenfor, da de så på dette som en ny dataplattform.

Otellini med referansedesignen for telefoner
Otellini med referansedesignen for telefoner

Den første Intel-telefonen ble samtidig lansert, da av Lenovos Liu Jun. Lenovo K800 kommer på markedet i løpet av andre kvartal, men bare i Kina enn så lenge.

... og referansedesignen for tablets
... og referansedesignen for tablets

Intel benyttet videre sjansen til å vise frem sitt eget referansedesign for smarttelefoner med Intel-prosessorer. Denne er under 10 millimeter tykk og kan blant annet by på full HD via HDMI. Denne skal, selvfølgelig ifølge Intel, være både kraftigere og mer energigjerrig enn det som finnes på markedet per i dag. Referansemodellen vil ha et kamera på 8 MP, men også 16 MP skal støttes. Det som er litt finurlig er at den også støtter bildeserier med full oppløsning.

Siden de først hadde en referansedesign for mobiltelefoner var det like greit å trekke frem Intel Tablet Reference Design. Denne utvikles i nært samarbeid med Microsoft, spesielt med tanke på Windows 8.

Intel kunne også melde at de hadde startet et mangeårig samarbeid med Motorola om utvikling av ulike mobile enheter. De første produktene ville komme rett over sommeren om alt går som det skal.

Ultrabook-konseptet går også bra, i alle fall om vi skal tro Otellini. I den anledning hadde Otellini også et tredje referansedesign å vise frem, nemlig for morgendagens ultrabooks. Denne fungerte som bærbar datamaskin til vanlig, men man kunne også trekke skjermen fremover, over tastaturet, slik at den fremstod mer som en bilderamme. Utmerket når man skal se på film for eksempel. I tillegg kunne skjermen brettes helt ned slik at den fremstod som en tablet. Modellen hadde berøringsfølsom skjerm. Vi fikk også se hvordan man kunne bruke telefonen sin som en trådløs spillkontroller.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen