Intel Prescott utsettes?

Man har lenge trodd at Prescott ville bli introdusert for markedet i desember - altså før årets slutt. Rykter hos The Inquirer sier imidlertid at den ikke vil være å finne i butikkhyllene før januar eller februar 2004. Hvorvidt Intel trenger mer tid på å jobbe med 0,09-mikrons produksjonsprosess er ikke kjent.

Mot slutten av november lanserer Intel formelt Pentium 4 Extreme Edition 3,2 GHz - spesielt rettet mot high-end systemer og brukere som krever ekstra ytelse. Kanskje er det nettopp denne prosessoren som gjør at Prescott blir forskjøvet. Ved å introdusere P4 EE kan tross alt Intel kjøpe tid et par måneder, før det igjen kreves en lansering.

Den kommende Pentium 4 Extreme Edition 3,2 GHz vil ha en pris som er like ekstrem som navnet med en veiledende sum på 925 amerikanske dollar. Slik det ser ut nå er det denne prosessoren som skal hanskes med 32-bits ytelsen til Athlon 64. Ifølge ytelsestester ligger den ganske jevnt med Athlon 64 3200+, men AMD ser ut til å ha et lite forsprang på noen områder - spesielt prisen.

26. oktober vil det bli iverksatt priskutt som rammer stort sett hele Pentium 4-serien. Det ser også ut som om Pentium 4 2,4 GHz vil forsvinne fra markedet.

Ryktene er, som vanlig, ikke bekreftet av Intel.

 

(Kilder: Digitimes, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen