Test

Intel Pentium Extreme Edition 955Klikk for større bilde

Dobbelkjerneprosessorer holder seg i skuddet, og vi tror nok at slike prosessorer er det som vil gjelde i lang tid fremover. Intel Pentium Extreme Edition 955 er nettopp en slik prosessor. Dette er den andre EE-prosessoren med dobbelkjerne. Den første var Intel Pentium Extreme Edition 840, som igjen var den første dobbelkjerneprosessoren som ble lansert.

Intel Pentium Extreme Edition 955 ble annonsert i romjulen 2005. Hvis alt går etter planen skal prosessoren være tilgjengelig på markedet fra 16. januar 2006.

Det som blant annet skiller EE 955 fra andre Intel-prosessorer er bruken av Hyper-Threading i tillegg til dobbelkjernene. Dette fører til at man får opp hele fire grafer over prosessorbruken ved bruk av Windows Task Manager. I tillegg er prosessoren utstyrt med hele 4 MB cache, 2 MB til hver kjerne.

Videre finner vi muligheter for virtualisering for de som måtte ønske dette. Vi kommer ikke til å gå inn på virtualiseringsbiten i denne testen, men har planer om å komme tilbake med en egen artikkel på området.

Takk til Intel som lånte oss prosessoren til test.

Intel Pentium Extreme Edition 955   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen