Intel P965 er offisiell

Alternativ tekst mangler

Det nye brikkesettet fra Intel ble lansert på Computex i går. Brikkesettet er ment kombinert sammen med de kommende Intel Core 2 Duo-prosessorene.

Det vil komme flere versjoner av brikkesettet, inkludert én versjon med integrert grafikk. Dette er G965 Express. På dette brikkesettet vil vi finne en ny teknologi som Intel har kalt Intel Clear Video. Denne skal forbedre billedkvaliteten på avspilling av videoer, typisk hjemmefilmer og egne opptak.

Minnenyheter
Blant de egenskapene til det nye brikkesettet finner vi Intel Fast Memory Access. Denne teknologien skal gi Intel-systemer en økning av minnebåndbredden, både ved å sørge for en optimalisering i bruken av ledige kapasiteter og ved å redusere tilgangstider.


Alternativ tekst mangler

Intel bringer videre offisiell DDR2-800-støtte med 965-serien. Uoffisiell støtte har som kanskje kjent allerede eksistert i en tid på flere hovedkort.

Det er en kjent sak at tokanals minne krever to minnemoduler med samme kapasitet. Intel Flex Memory Technology endrer dette. Med denne teknologien skal man kunne bruke minnemoduler av ulik størrelse samtidig som man beholder et tokanalsoppsett.

Ekstra sikkerhet
Alle brikkesettene i 965-serien vil videre ha mulighet for å koble til en ekstra ekstern harddisk for ekstra sikkerhet. Det er ikke kjent akkurat hva som ligger i dette utover at det snakk om eSATA 3 Gbit/s. Hos Intel står dette oppført under Intel Matrix Storage Technology, så vi antar at den eksterne porten kan brukes med diverse RAID-løsninger kombinert med de interne portene.

HTPC-vennlig
Intel High Definition Audio er naturlig nok på plass. De nye brikkesettene vil være en del av Intels ViiV-plattform. I tillegg finner vi også Intel Quiet System Technology, som skal redusere varmeutviklingen og dermed støynivået på nye Intel-systemer. Sett i lys av siste tidens fokus på lavt effektforbruk aner vi noe meget spennende fra Intel her.

Leveringen av de nye brikkesettene starter opp umiddelbart. Som vi også så i gårsdagens billedkavalkade fra Computex skorter det ikke på nye hovedkort med det nye brikkesettet fra Intel.

(Kilder: Digit-Life, Intel)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen