Intel: NX-bit samtidig med SP2?


NX-bit blir bare for pinneløse prosessorer
(bilde: PConline)

Microsofts Service Pack 2 til Windows XP er nemlig den eneste muligheten (utenom Linux) som vanlige databrukere har til å dra nytte av NX-bit, som kommer i neste "stepping" av Intel Pentium 4. NX-bit hindrer programmer i å kjøre kode fra prosessorbufferen, som er et av favorittriksene til mange virusvarianter.

Hovedårsaken til at Intel ikke har ivret så alt for mye med å få ut E0-steppingen, kan godt være at at SP2 ikke kommer på markedet før mot slutten av sommeren - som også seiler opp som det sannsynlige lanseringsvinduet til Intels neste prosessorstepping med støtte for NX-bit'en.

Utgaven får også støtte for "thermal monitoring 2", som ifølge nettstedet The Inquirer reduserer spenninger og frekvenser ved lav last. Sammen med enda en "nyvinning"; Enhanced Halt State, som setter prosessoren i dvale samtidig med operativsystemet, tar E0-steppingen av "Prescott" igjen mye av forspranget som AMD har hatt i det siste.

Det største forspranget får derimot AMD holde en stund til: E0-steppingen vil ikke bli den første 64-bit steppingen av Pentium 4-serien, som tidligere antatt. Kanskje Intel venter på Microsoft her også?

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen