Intel navngir x86-64 teknologi


HP-presentasjon som bekrefter 64-bits Xeon

Det var vel egentlig bare et spørsmål om tid før Intel også måtte komme med sin 64-bits arkitektur på x86-plattform. Den største grunnen hadde nok ikke nødvendigvis noe med å gjøre at det var det beste for markedet, men mer at AMD64 ser ut til å ha stor suksess.

I løpet av kommende kvartal kommer Intel til å lansere sin neste-generasjons Xeon-CPU som vil inneholde finesser til å prosesere både 32- og 64-bits kode. Prosessoren er foreløpig kjent under kodenavnet "Nocona" og rettes mot server-markedet, men i et noe lavere segment enn Itanium 2. Til å begynne med vil man kun konsentere seg om systemer med opptil to prosessorer, mens det i 2005 ryktes å komme CPU-er som beregnes på 4-veis servere og høyere.

Teknologien som Intel baserer sine x86-64 prosessorer på vil offisielt bli kjent som Intel Extended Memory 64 Technology, eller forkortelsen Intel EM64T.

Intel ser ut til å holde noe lav profil med sin 64-bits satsing på x86-plattformen. Talsmenn for selskapet har sagt at 64-bits utvidelser vil være en del av mange forbedringer som industrien gjennomgår i disse tider. Støtte for PCI Express, DDR2, HT-teknologi og innføring av Serial ATA som disk-standard er blant punktene som står på programmet.

Utviklingen av Intels EM64T følges nå med spenning og vi ser selvsagt frem til å kunne sammenlikne ytelsen med AMD64, som allerede har godt og vel ett helt år forsprang. Intel vil nok allikevel bli en farlig konkurrent da giganten har flere midler å bruke på markedsføring og innføring av nye produkter enn det de fleste andre kan makte.

 

(Kilder: eWeek, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen