Intel navngir "Prescott"-brikkesett

De nye brikkesettene har fått mye omtale hos oss allerede; I brede trekk kommer "Alderwood" til å erstatte dagens 875P "Canterwood", mens "Grantsdale" erstatter 865-familien ("Springdale"). Les mer om dagens brikkesett i hovedkortguiden.

Intels Grantsdale-brikkesett, som først og fremst sikter seg inn mot budsjett- og "mainstream"-markedene, vil få navnet i915, og kommer i mange forskjellige varianter:

  • 915P blir "standard"-løsningen med støtte for dagens busshastigheter på 533/800 "MHz" i tillegg til DDRII-minne med hastigheter opp til 533 MHz. Løsningen får også masser av inn- og utganger og støtte for PCI Express 16x.

  • i915G blir akkurat som over, men med Intel Extreme Graphics 3.

  • i915GV blir som i915G, men uten PCI Express, og i915GL er tiltenkt kommende Celeron-prosessorer og får derfor bare støtte for 533 "MHz"-buss uten DDRII.

Alderwood får navnet i925X og blir posisjonert som det "beste av det beste". Løsningen kommer som dagens tospannsløsning til å være helt lik i915P, men med en videreutvikling av PAT, som gir forbedret minneytelse.

Alle brikkesettene får støtte for dagens USB 2.0, FireWire og Seriell ATA, og kommer med 4 PCI Express 1x-porter som skal erstatte dagens PCI.

Azalia med 7.1 lyd
Intel har også annonsert navnet på neste generasjons lydbrikker fra selskapet. Dagens AC97 med 5.1-lyd skal erstattes av "Azalia" - som nå skal kalles "High definition audio". High definition audio får større båndbredde og blant annet støtte for avspilling av lyd i 192 kHz. I tillegg kommer den med 7.1-lyd og teknologi for å spre en tokanals kilde til åtte kanaler, og dessuten støtte for Dolby Pro Logic IIx.

(Kilder: Intel, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen