Intel nærmer seg 45 nm


45 nm-prosessorer til neste år

Intel rapporterer at de vil ferdigstille designet til 45 nm-prosessorer allerede før årets slutt. Dette betyr at produksjonen i teorien kan starte ved årsskiftet, dersom alt går etter planen.

Ifølge selskapets Paul Otellini har man gjennomført overgangen fra 90 til 65 nm og produsert over 40 millioner enheter på sistnevnte nivå. Neste steg er altså 45 nm - og de første testproduktene kan komme så tidlig som denne vinteren.

Selskapets veikart viser at de første 45 nm-prosessorene vil være lanseringsklare i løpet av 2. halvdel 2007, noe som ser ut til å bli 6 - 12 måneder tidligere enn AMD.

Det var i utgangspunktet ikke forventet at Intel skulle lansere 45 nm-produkter før i 2008, men grunnet problemfri overgang til 65 nm er 45 nm-lanseringen fremskyndet.

Det er fortsatt ikke bekreftet hvorvidt Intel med sin 45 nm-teknologi vil endre prinsippet for flerkjerneprosessorer og lage firekjerner ut av én enkelt silisiumbrikke, eller fortsatt sette sammen separate brikker på én sokkel slik som i dag. AMD bruker som kjent kun én silisiumbrikke og hevder at det er dette som er "ekte" flerkjerneprosessorer.

Kodenavnene på de første 45 nm-prosessorene fra Intel er: Penryn, Wolfdale, Yorkfield og Bloomfield. Se vår lanseringsguide for en oversikt over disse.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen