Intel: Megahertz-løpet er over

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Intels toppsjef Paul Otellini på IDF i går,
med dobbelprosessoren "Montecito" i hånden

Ytelsen til datamaskiner kan ikke lenger måles i Mega- eller Gigahertz, sa Intel-sjefen Paul Otellini på IDF i går. Dermed har han offisielt tatt livet av Intels heseblesende løp mot stadig høyere frekvenser som et tegn på ytelse - et løp som Intel var i ferd med å vinne inntil "Prescott"-prosessoren deres "møtte veggen" i både Megahertz, ytelse og effektforbruk.

Dobbelprosessorer
Innledningsforedraget, eller "keynoten", på Intel Develeoper Conference handlet ellers mye om dobbelprosessorer - og selskapet demonstrerte Itanium-prosesoren "Montecito", som med to prosessorkjerner med Hyper-Threading får Windows til identifisere fire logiske prosessorer per brikke. Med all denne prosessorkraften, kan vi snart begynne å innføre virtuelle maskiner i maskinvare, sa Otellini:

- Før snakket vi om hvor mange brikker vi kunne ha i maskinene, men nå snakker vi om hvor mange maskiner vi kan ha i brikken, forklarte han om dobbelprosessorer og virtualiseringsteknologien som ligger i Vanderpool-prosjektet.Gigahertz er ut - fra nå av er plattformen konge hos Intel

Ja til "plattform", ned med "GHz"
Ettersom vi står på nippet til introduksjonen av dobbelprosessorer, mens prosessorene får stadig større cache, samtidig som flere og flere teknologier integreres på brikkesettnivået - begynner plattformbegrepet å bli mer passende enn noensinne, mener Otellini. Fra nå av vil Intel satse mindre på hertz og mer på kraft - og mulighetene som ligger i hele plattformen.

- Vi vil integrere mye mer på brikkesettnivået, som vi har gjort med Wifi i Centrino og High Definition Audio i 9xx-plattformen, sa Otellini videre, og fortalte at WiMax-standarden for trådløst bredbånd kommer til å legges inn som en valgfri løsning i Centrino-plattformen.

- WiMax har hatt en enormt stor vekst, og kommer til å gjøre det samme med bredbånd som mobiltelefonene gjorde med telefonien.Virtuelle partisjoner i Vanderpool

Fire maskiner i maskinen
Intel viste også frem mange nye teknologier på scenen under åpningen av IDF - som en førsteutgave av "Montecito"-prosessoren, og tidenes første demonstrasjon av en fungerende PC med fire forskjellige "virtuelle maskiner". Intel lanserte konseptet på IDF i fjor, og tror veldig sterkt på at vi i fremtiden vil ha muligheten til å kjøre flere fullstendig separate "virtuelle" maskiner i maskinen.

Maskinen som Intel demonstrerte på IDF hadde fire maskinvareseparerte miljøer i samme maskin - der det ene kjørte Linux, mens det andre kjørte Windows og Office-programvare i et sikret miljø, og det tredje inneholdt personlige ting, spill og underholdning. Den fjerde satt på IT-avdelingens diagnostikkprogrammer - og alle maskinene fungerte uavhengig av hverandre, slik at den ene kan kræsje uten å innvirke på arbeidet i tre andre.

Det er uklart når "Vanderpool"-teknolgien blir introdusert i Intels prosessorer, men etter dagens demonstrasjon av et fungerende system, kan det komme omtrent samtidig med dobbelprosessorene, en gang i 2005.

Hele "keynote"-talen til Paul Otellini, komplett med illustrasjoner og "slides" kan ses på Intels IDF-sider.

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen