Intel med testresultater på dobbeltkjerne-Itanium


Intel Itanium 2-chip

Testene er utført internt i Intel, så det er som alltid i en slik situasjon nødvendig å ta resultatene med en klype salt.

Testene er utført ved bruk av en LINPACK-ytelsestest, som måler flytetallsytelsen. Testsystemet bestod av et fireveis Intel Itanium Montecito dobbeltkjernesystem satt opp på Intels SR870BN4-serverplattfom.

Resultatene Intel hevder å ha fått var på 45 GFLOPs (gigaflops). Dette er 60 prosent raskere enn forrige ytelsesrekord, som var på 27,5 GFLOPs. Denne ble satt av et RISC-basert IBM-system i juni i år (lenke til .pdf-fil).

Intel trekker også frem forrige ytelsestest av et fireveis Itanium-system i 2003, der resultatet ble 22,7 GFLOPs på Intels serverplattform.

Phil Brace, sjefen for Intels Server Platform Group, sa at disse resultatene gir en pekepinn om ytelsesøkningen fra forrige generasjon Itanium-prosessorer. Han sa også at Intel nærmer seg å kunne levere en TeraFlop på et cluster som ikke er større en 20 servere.

Intel understreker at samtidig som ytelsen har økt vil Montecito ha omkring 20 prosent lavere effektforbruk. Prosessorene vil også ha Hyper-Threading, for opptil fire ganger så mange samtidige tråder sammenlignet med eksisterende generasjon.

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen