Intel med sviende nederlag mot EU

Annonsør­innhold
Les hele saken »

EU-kommisjonen har ilagt Intel en bot på hele 1,06 milliarder euro, noe som tilsvarer 9,3 milliarder kroner. Dette er den desidert største boten som er gitt av EU, Microsofts dom i 2004 var på 500 millioner euro.

Intel skal ha betalt store summer og gitt massive rabatter for at enkelte PC-produsenter har hatt en eksklusivitetsavtale med Intel. I følge EUs konkurransekommissær Neelie Kroes skal Intel også ha betalt for å utsette lanseringer av PC-er med AMD-prosessorer. Av PC-produsentene som skal ha fått store rabatter fra Intel er Acer, Dell, HP, Lenovo og NEC nevnt.

Intel har i dag en markedsandel på x86-prosessormarkedet rundt 80 prosent, noe som i mange land er ansett som en såpass stor markedsandel at de er i en monopolsituasjon, og må derfor være svært forsiktige med hvordan man utnytter sin markedskraft. AMD har de siste årene hatt en markedsandel opp mot 20 prosent og har stort sett resten av x86-markedet.

Amerikanske myndigheter er nå under press for å gå til sak for tilsvarende forhold i USA mot Intel.

AMD er naturligvis godt fornøyd med utfallet av denne saken hvor AMDs toppsjef uttalte at dette er et viktig skritt for å komme til et virkelig konkurranseutsatt marked.

Intel på sin side er ikke enig i dommen og har anket.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen