Intel med nye prosessorserier

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Intel har begynt å komme med informasjon om de nye prosessorseriene de kommer til å lansere utover året. Allerede i fjor høst fikk vi en god smakebit i Core i7 som vil fortsette å være toppserien til Intel for skrivebordet.

Core i5 er den neste modellen vi allerede har hørt om som vil komme på en ny sokkel som kalles LGA-1156. Denne sokkelen har prosessorer med innebygd PCIE-kontroller til skjermkort samt to DDR3-minnekanaler, dette eliminerer behovet for en nordbrikke på brikkesettet slik at kompleksiteten og prisen på de nye hovedkortene kan bli lavere i forhold til tidligere.

Det ser ut som at det kommer i7-prosessorer til LGA-1156 som vil gå under 800-serien. i7 får 4 prosessorkjerner, 8 samtidige tråder og turbo-modus. i5 får på sin side to eller fire prosessorkjerner, fire samtidige tråder og turbo-modus. i3 blir den enkleste serien og vil på mange måter være lik i5 på den måte at den får to eller fire prosessorkjerner og fire samtidige tråder, men i3 vil mangle turbo-modusen.

Turbo-modusen klokker opp enkelte kjerner i prosessoren om man benytter en applikasjon som utnytter færre kjerner enn man har tilgjengelig. Det kan se ut som at Core i7 870 får en klokkefrekvens på 2,93 GHz, med tre eller fire kjerner kjørende og turbo aktivert vil den ved bruk kunne klare 3,2 GHz. Ved bruk av to kjerner øker dette til 3,46 GHz. En enkelt kjerne vil oppnå hele 3,6 GHz i følge Anandtech.com.

Core i3, i5 og i7 vil også finnes i egne bærbare utgaver. Den største overraskelsen er dog at Intel skal vrake Centrino-navnet.

(Kilder: blogs.intel.com og Anandtech.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen