Intel med ny harddiskteknologi

Alternativ tekst mangler
NAND-minnebrikker fra Samsung

Robson NVM Cache går helt enkelt ut på at man kombinerer flash-minne med en konvensjonell harddisk. Systemet er så langt beregnet for bruk i bærbare datamaskiner, men teknologien bør absolutt ha livets rett også i stasjonære systemer.

Intel Robson benytter et mini-PCI kort med flashminne. For at løsningen skal fungere trenger man i tillegg egne drivere og en kontroller. Løsningen takler alt fra 64 MB opp til 4 GB med minne. Dermed kan man enkelt oppgradere systemet når behovet er der.

Fordeler
Fordelene med en slik ekstra minnebuffer er store. Systemet kan plassere en rekke systemfiler og andre filer som akseseres ofte på flashminnet. Dermed kan selve harddisken stoppes opp og effektforbruket går ned. Oppstartstiden på systemet kan også bli vesentlig lavere enn det som er tilfellet i dag.

Samsung og Microsoft har sine varianter
Tidligere har blant annet Samsung lansert noe de kalte Solid State Drive, der man benytter flash-minne i hele "harddisken". Videre har også Microsoft hatt en finger med i spillet, de lanserte en variant med 128 MB flashminne sammen med Samsung noe tidligere i år. Dette var en hybrid-harddisk som også hadde en tradisjonell magnetskive.

Ventetiden er ikke over
Intel har ikke villet komme med noen informasjon om når vi kan forvente oss bærbare maskiner med denne teknologien. De har heller ikke vært veldig generøse med tekniske detaljer. Likevel, på vårens IDF har Intel lovet å komme med mer informasjon. Dermed får vi bare vente enda litt til på drømmeharddiskene.

(Kilder: Engadget, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen