Intel med detaljer om dobbeltkjerneprosessorer


Illustrasjon: Itanium 2

Det er Intels sjef Paul Otellini som har planer om å gi ut detaljer om den neste generasjonen dobbeltkjerneprosessorer på Intel Developer Forum. Dette avholdes i San Francisco nå i august. De nye prosessorene vil bli lansert i andre halvdel av 2006, som for serversegmentet får kodenavnet Woodcrest.

Designet på de kommende prosessorene baserer seg i stor grad på Pentium M-prosessorene for bærbare. De siste årene har Intel produsert prosessorer basert på to ulike arkitekturer, der P4 og Xeon bygger på en arkitektur kalt NetBurst.

Problemet med denne er at den har for høyt effektforbruk, og medfølgende varmeutvikling. Som et eksempel kan nevnes at Intel måtte skrinlegge planer om en 4 Ghz P4-prosessor av disse grunnene. Dette er derfor fokusområder når Intel nå lager en ny prosessor-serie.

Det vil også komme andre oppdateringer på Intel Developer Forum. Sean Maloney, som har ansvar for Intels Mobility Group, planlegger å diskutere WiMax og Intels planer for å få bedre kommunikasjon mellom bærbare og mobiltelefoner.

Samme uke som Intel har sitt Developer Forum vil rivalen AMD komme ut med informasjon om sine fremtidige produkter.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen