Intel lanserer MXP-prosessorer

Alle enheter (eks: scannere og skrivere) som behandler bilder bruker selve prosessoren i datamaskinen til å utføre en del oppgaver. I tillegg kreves det i mange tilfeller en ekstra brikke som integreres direkte på enheten, gjerne i form av en ASIC-brikke. Denne brikken blir spesielt utviklet for respektiv enhet og øker ytelsen på en del operasjoner.

Intels nye alternativ heter MXP. Teknologien skal gi minst like god eller bedre ytelse som ASIC, men være billigere. Hovedmomentet er altså å senke kostandene for de som utvikler produktet slik at dette eventuelt kan komme kundene til gode i form av lavere priser.

Til å begynne med er det to MXP-prosessorer som vil bli introdusert: MXP5400 og MXP5800. Forskjellen ligger i at førstenevnte har fire prosesseringsmotorer, mens MXP5800 inneholder åtte stk. Xerox er trolig en av de første som kommer til å bruke brikkene i sine produkter.

Intel kommer i første omgang til å fokusere på skrivere i det øvre segmentet, kopimaskiner og scannere. Etterhvert kan det også bli aktuelt å bruke MXP-prosessorer i digitale videokamera.

 

(Kilder: Cnet, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen