Intel lanserer effektgjerrig prosessor

Intel lanserer effektgjerrig prosessor

Markedet for tabletenheter skal være kraftig voksende, ikke minst takket være både iPad og Galaxy Tab. Vi snakker om en økning på 150 prosent fra 2010 til 2011 og fremtiden ser rosenrød ut. Dette er også et passende markedet for Intels Atom-prosessorer og Atom Z670 skal være spesielt utviklet nettopp for bruk i en tablet. Nå kan man stille et spørsmål om det er spesielt store forskjeller på en prosessor for en mikrobærbar og for en tablet, men Intel skal ha foretatt en undersøkelse som viser en viss forskjell i bruksmønster. Dette er typisk mer bruk av tastaturet på en bærbar (naturlig nok), mens tabletbrukerne bruker enheten mer for å se på bøker, magasiner, videoer osv.

Samsung Slider Gloria er en av de nye maskinene
Samsung Slider Gloria er en av de nye maskinene

Atom Z670 befinner seg i det som tidligere var omtalt som Oak Trail, og det er en plattform som blant annet byr på lavere TDP enn tidligere, noe som muliggjør både vifteløse enheter og ekstra tynne enheter. Nærmere bestemt 3 W TDP. I tillegg er den fysiske størrelsen blitt mindre, for enda mer kompakte enheter. Vi snakker da om en reduksjon fra 22 x 22 millimeter til 13,8 x 13,8 millimeter. I tillegg skal både Intels SpeedStep og Deeper Sleep ha blitt forbedret.

Intels nye Atom-generasjon er en tobrikkearkitektur som består av selve prosessoren samt brikkesettet SM35. Bruk av operativsystem skal være rimelig valgfritt, det være seg Windows 7 eller Android. Selve prosessoren har en kjerne som kjører to tråder og frekvensen ligger på 1,5 GHz. På grafikksiden finner vi Intel GMA 600. Minnekontroller er bygget inn i prosessoren, og her er det støtte for enkelkanals DDR2-minne med en frekvens på 800 MHz. Totalt er det støtte for opptil 2 GB.

Asus Eee Slider kommer med Intel Atom Z670
Asus Eee Slider kommer med Intel Atom Z670

I løpet av de kommende 30 dager skal vi også få se Intel Atom Z650 som har en kjernefrekvens på 1,2 GHz, og ellers de samme spesifikasjonene som sin storebror.

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen