Intel lanserer 910GL og Celeron D 340

Det nye brikkesettet fra Intel har vært på trappene siden 9xx-plattformen ble innført med 915 og 925-brikkesettene, og deler mesteparten av teknologien sin med disse. Bortsett fra støtten for DDR2 og noen som helst grafikk utenom Intels integrerte GMA 900-brikke. 910GL-brikkesettet har nemlig verken AGP- eller PCIe x16-porter.

Bortsett fra denne kanskje skrikende mangelen for noen, får brikkesettet glede av High Definition Audio, SATA, PCI Express x1 og Matrix Storage Technology (NCQ). Det er også støtte for Hyper-Threading, og det meste av det du kan lese om i 9xx-oversikten.

I motsetning til tidligere antakelser har derimot brikkesettet støtte for Pentium 4-prosessorer med Hyper-Threading-teknologi og doble minnekanaler. Dermed skulle det si seg selv at det også kan takle systembusser på 800 "MHz".

Brikkesettet er tiltenkt budsjett-delen av markedet, og kan kanskje også være en måte å holde Doom III og Half Life 2 borte fra kontorlandskapene.

Les mer om brikkesettet på Intels 910GL-sider.

Celeron D 340
Samtidig kommer Intel også med en ny Celeron-prosessor - nemlig Celeron D 340. Denne kjører på 2,93 GHz og har systembuss på 533 "MHz", med 256 kB L2-cache og kommer i LGA775- eller sokkel 478-versjon.

Denne blir dermed den hittil raskeste Celeron-prosessoren fra Intel inntil 345J på 3,06 GHz med NX-bit ifølge ryktebørsen kommer i november.

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen