Intel kjøper Nvidia?

Alternativ tekst mangler

Som de fleste vet inngikk AMD og ATI tidligere i år inn en avtale om at førstnevnte kjøper sistnevnte. Avtalen ventes å bli ferdig undertegnet i løpet av november.

Dermed får AMD tilgang på ekspertise innen grafikkprosessorer - en ekspertise som kan vise seg å bli svært viktig i årene som kommer. Fra mange hold spås det nemlig at prosessorer og grafikkprosessorer smelter sammen.

Men til forskjell fra AMD sitter Intel allerede på ekspertise innen grafikkprosessorer. Intel har tidligere kjøpt opp selskaper innen bransjen, og utvikler som kjent integrerte grafikkløsninger. Sånn sett kan det kanskje synes merkelig at Intel skulle ha behov for å kjøpe opp Nvidia.

For det er nettopp det ryktene nå går ut på. Oppkjøps-ryktene har ført til en stigning i kursen på Nvidia-aksjene på nesten 10 prosent. I tillegg har mange flere Nvidia-aksjer skiftet hender de siste dagene, enn det som er vanlig.

Dersom Intel skulle kjøpe Nvidia - må selskapet regne med å betale dyrt. Minst det dobbelte av hva AMD må gi for ATI, ventes prisen i tilfelle å bli. I så fall snakker vi om nærmere 70 milliarder norske kroner.

Det gjenstår å se om dette er mer enn rykter. Foreløpig er ingenting bekreftet eller kommentert fra offisielt hold.

(Kilder: AMD-Zone, Reghardware, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen