Intel kjøper GPGPU-aktør


GPGPU

GPGPU (General-purpose computing on graphics processing units) handler om å utnytte grafikkprosessorer til andre oppgaver enn de i utgangspunktet er tenkt for - og på den måten å avlaste hovedprosessoren (CPU-en) i systemet.

Introduksjonen av mer programmerbare grafikkprosessorer har latt programvareutviklere bruke grafikkprosessorer til applikasjoner som ikke er direkte grafikkrelatert.

Et eksempel på en slik utnyttelse er AMDs klient for Folding@Home.

Les mer på Wikipedia.

Den San Francisco-baserte GPGPU-spesialisten Neoptica er nå blitt Intel-eiendom for en ukjent pris. Neoptica har utviklet teknologi som lar grafikkprosessorer brukes til nye oppgaver.

Blant annet skal det være snakk om teknologi som binder grafikkprosessor og prosessor tettere sammen - ikke helt ulikt et visst AMD-prosjekt?

Foreløpig opererer de ulike produsentene av grafikkprosessorer med sin egne GPGPU-standarder, f.eks. Nvidia med Cuda. Spørsmålet er om produsentene kan klare å enes om en felles åpen standard - alá OpenGL.

Intel har i det siste tydelig signalisert sterkere satsning på grafikkfronten. Totalt sett, når integrert grafikk telles med, er selskapet størst på grafikkprosessorer. Selskapet bør imidlertid også ha ressurser til å konkurrere med Nvidia og AMD når det gjelder kraftigere grafikkløsninger, men foreløpig har de holdt seg unna disse segmentene.

(Kilder: Neoptica, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen