Intel kaster penger på Ultrabook-forskning

Intel kaster penger på Ultrabook-forskning

Intel kaster penger på Ultrabook-forskning

Vil bruke 300 millioner dollar på utvikling.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Før vi engang ser de første Ultrabookene på markedet, annonserer Intel et Ultrabook-fond. Fondet vil investere 300 millioner dollar i løpet av de tre neste årene på å videreutvikle teknologi og maskinvare som passer til Ultrabookene.

Investerer i selskaper

Da Intel først annonserte Ultrabook, kalte de prosjektet en forening av to ulike kategorier – bærbare datamaskiner og nettbrett. Med Ultrabook vil de ha en lettere og tynnere bærbar datamaskin enn det vi vanligvis finner på markedet i dag.

For å kunne fortsette med denne ideen forbi den første generasjonen, vil altså Intels Ultrabook-fond investere i selskaper som bygger maskinvare og programvare, med teknologier fokusert på å forbedre hvordan vi bruker denne nye typen maskin. Dette kan være alt fra berøringssensorer, bedre batteritid, innoverende fysisk design og økt lagringskapasitet.

Første Ultrabook i høst

Fondets hovedmål er å få igang en «innovasjonssyklus» for det nye markedet, slik at Ultrabook faktisk kan bli en reel konkurrent på markedet fremover. Første runde er allerede klargjort, og i høst kan vi vente oss en maskin basert på Ultrabook-konseptet fra Asus. Første generasjon Ultrabooker skal komme med Intels andregenerasjons Intel Core TM-prosessor, men i 2012 skal Ultrabookene komme med «Ivy Bridge», Intels neste steg i Ultrabook-utrullingen. Denne prosessoren vil gi bedre strømeffektivitet, økt grafikkytelse, raskere responstid og skal være langt sikrere enn forgjengeren.

(Kilde: TechCrunch

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen