Intel kaprer kunder fra AMD

AMD forsøker stadig vekk å vinne tilbake markedsandeler fra Intel, men ser ikke ut til å ha hatt noen suksess i år med dette – i hvert fall dersom vi skal tro IDCs siste kvartalsundersøkelse.

Til tross for at 2. kvartal vanligvis er en ganske dårlig salgsperiode, vokste prosessormarkedet litt over 3 prosent sammenlignet med 1. kvartal og hele 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

AMD tapte imidlertid nesten 2 prosent, mens Intel og VIA karret til seg henholdsvis 1,3 og 0,7 prosent.

Trolig har fokuset på lavenergiprosessorer bidratt til veksten for to av selskapene, som begge har en utpreget strategi på prosessorer med lavt energiforbruk. Intels Atom-prosessor er kanskje spesielt verdt å nevne siden den har fått en rakettstart med alle minimaskinene fra Asus, Acer, Dell, HP, Lenovo, MSI, osv.

Ekspertene er litt forsiktig når de skal spå økonomiske utsikter for resten av året. Mange forbereder seg på dårligere tider, men det sies i hvert fall at prosessormarkedet vil vokse 7,5 prosent i 2008.

Selv om det er mange selskaper i IT-industrien som vokser mindre i år enn tidligere, har dette kanskje like mye å gjøre med at kundene er lei samme gamle teknologien og kun kjøper det som synes nytt og annerledes? Mini-PC-ene går foreløpig foran som et godt eksempel på årets nye leketøy.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen