Intel investerer i hjemmeelektronikk


I Intels digitale hjem snakker alt med alt

Intel har for lengst bestemt seg for å gjøre hjemmet digitalt, og nå legger de også penger i potten for en rekke forskjellige selskaper som jobber mot det samme målet. Fra før av har selskapet investert i for eksempel MusicMatch - og nå kommer selskapene som forsøker å gjøre media over bredbånd enklere.

- Vi må overkomme barrierene med interoperabilitet og vanskelige brukergrensesnitt for å øke spredningen av digital hjemmeteknologi, sier visepresidenten i Intel Capital, Scott Darling, til Electronic News. - Vi investerer i disse fem selskapene for å løse disse tekniske problemene, som dermed gjør det enklere og bedre for mennesker å koble hjemmelektronikken sin til datamaskiner, og å dele innhold i hele huset.

De fem selskapene er Cablematrix, som lager programvare for bredbåndstjenester, Mediabolic, som lager programvare for hjemmelektronikk, og Pure Networks, som lager programvare og tjenester for det digitale hjemmet. Videre legger Intel enda mer penger i selskapene BridgeCo, som kaller lager "nettverksløsninger for digital underholdning" og Envivio, som lager verktøy og systemer for kringkasting og streaming.

Tidligere i år sa Intel at 2004 skulle bli det digitale hjemmets år, som kanskje ikke helt ble som de tenkte. Ønskedrømmen er et hjem som består av massevis av forskjellige trådløse og brukervennlige dingser som snakker med hverandre og deler data på kryss og tvers av hjemmet.

Samtidig lanserte de (the) Digital Home Working Group - som senere ble til "The Digital Living Network Alliance", som nå jobber for å lage standarder for at hjemmelektronikken skal kunne snakke med datamaskiner.

(Kilder: Electronic News, The Digital Living Network Alliance)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen