Intel integrerer minnekontroller og GPU

Illustrasjon
Illustrasjon

Det revolusjonerende med AMDs Opteron-prosessor var som kjent den integrerte minnekontrolleren, som ga raskere aksess til minne og lavere "latency" - en teknikk som førte AMD i ledelsen på en rekke områder.

Talsmenn for Intel har bekreftet at "Nehalem" vil bli introdusert både med integrert minnekontroller og direkte link mellom prosessorkjernene. 

Åtte kjerner med HyperThreading

I første omgang snakker man om opptil åtte prosessorkjerner der hver av disse kan eksekvere to tråder hver ved hjelp av HyperThreading. Det sies også at det vil komme en versjon med integrert grafikkjerne.

Ulike "Nehalem"-modeller får litt forskjellige finesser og designet kommer til å variere avhengig av om det er en desktop-, server- eller bærbarprosessor. Produksjonen vil med stor sannsynlighet foregå på 45 nm og starter i 2008.

Med integrert minnekontroller, direkte link og integrert grafikkjerne representerer ikke "Nehalem" bare en oppgradering av Intels prosessorserie, men et helt nytt konsept. Selve designet sies å bli mye mer dynamisk enn dagens arkitektur, noe som gjør at det lettere skal kunne legges til funksjonalitet.

Etterfølgeren til "Nehalem" kommer i 2009 under kodenavn "Westmere".

Hold deg oppdatert på de kommende prosessorfamliene i vår lanseringsguide.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen