Intel innfører "PR-rating"?

I en artikkel hos CNET News.com antydes det at Intel vil innføre et nummersystem som illustrerer ytelsen på prosessorene sine. Et slik nummereringssytem, også kjent som "Performance Rating" ("PR-rating"), er også blitt benyttet av AMD i lengre tid.

Systemet ventes å bli innført sammen med den nye Pentium M "Dothan", som skal lanseres i 2. kvartal i år. Pentium 4 og Celeron skal også benytte denne "PR-ratingen", som ifølge kilden skal settes i drift i løpet av sommeren. Unntaket er Pentium 4 "Extreme Edition", som ikke skal ta i bruk det nye nummereringssystemet - foreløpig.

Prosessorene fra Intel vil dermed bli merket med et nummer som skal si noe om ytelsen, i tillegg til antall MHz. Dette er en forholdsvis stor forandring fra Intel sin side, som tidligere har fokusert sterkt på antall MHz som hovedindikatoren for ytelse. Det er derimot en rekke faktorer ut over antall MHz som spiller inn på den totale ytelsen, som cache-størrelser, ekstern klokkehastighet (FSB) og arkitekturen for øvrig.

Intel sitt nummereringssystem skal ifølge kildene kun benyttes til å sammenligne prosessorer i samme familie, og ikke til å sammenligne prosessorer fra ulike familier.

På mange måter er dette noe som måtte komme. F.eks. yter Celeron mye svakere enn Pentium 4 på samme frekvens, og en Pentium M 1,6 GHz har tilsvarende ytelse som en Pentium 4-M 2,2 GHz. Klokkefrekvensen alene er ikke en god indikator på ytelsen til en prosessor.

(Kilde: CNET News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen