Intel hopper på SandForce-bølgen

Intels SSD 520 lanseres trolig i desember eller januar.

Nettstedet The SSD Review virker ganske så sikre i sin sak: Etterfølgeren til SSD 520 får trolig en overraskelse under lokket. Der vil man nemlig etter alt å dømme kunne finne en SandForce-kontroller.

Nå er det ikke noe nytt at Intel henter inn kontrollere fra andre hold enn sin egen utviklingsavdeling, SSD 510 bruker for eksempel en Marvell-kontroller. Derimot er det første gang de bruker SandForce. Siden dette produktet ikke er lansert enda får man heller ingen informasjon fra Intel, men ut fra diverse interne dokumenter så kan vi se at spesifikasjonene stemmer særdeles godt med det vi finner i en typisk SandForce-basert SSD.

Kapasitetsmessig er SSD 520 listet opp med 480, 240, 180, 120 og 60 GB. Leseytelsen er oppgitt til opptil 550 MB/s, mens skriveytelsen er på ooptl 520 MB/s. IOPS er oppgitt til opptil 40 000 ved lesing, skriving er oppgitt til 70 000 IOPS. Dog maksimalt 85 000 IOPS.

Som kjent er firmwaren som ligger i SSD-en sentral for ytelsen, og innen firmwareutvikling har Intel lang og god erfaring. Så gjenstår det bare å se, om Intel har ett eller flere firmwaretriks gjemt unna som gjør at SSD-en skiller seg fra horden av SandForce-produkter der ute.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen