Intel har stor tro på Prescott

Prescott var originalt planlagt å bli lansert på våren i år, men har stadig blitt utsatt. Den siste informasjonen tilgjengelig sier at prosessoren vil debutere på markedet tidlig til neste år. Ifølge Intels Paul Otellini regner man med å levere hele 70 millioner Prescott-prosessorer i løpet av 2004 og 60 prosent av Pentium-serien skal representeres gjennom nettopp Prescott.

Prescott-kjernen kommer etterhvert også til å finne vei inn i Celeron-serien og man håper at ca. 40 prosent av neste års leveringer, vil være basert på 0,09-mikrons teknologi. Ifølge Xbit Labs kommer Celeron med Prescott-kjerne i 2. kvartal - noe som betyr nok en utsettelse med tanke på hva man tidligere trodde.

Det vil nok fortsatt være en liten overgangsperiode der kundene vil kjøpe Northwood-prosessorer på grunn av pris og kompatibilitet. 2. kvartal til neste år kutter man imidlertid prisene ganske kraftig og Intel skal ha kalkulert at Prescott i dette kvartalet vil stå for 90 prosent av Pentium 4-salget. I første omgang er det Prescott på 3,4-, 3,2-, 3,0 og 2,8 GHz som vil være tilgjengelig. Mot våren er det klart for en ny toppmodell 3,6 GHz.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen