Intel gjør endringer på Prescott

Originalt ble man forespeilet at Prescott ville få sin introduksjon allerede 2. kvartal 2003. Det ble imidlertid raskt klart at man ikke ville klare å løse alle problemene innen denne datoen, og Prescott ble derfor utsatt ytterligere gjennom året - helt til 1. kvartal i år.

Det ser nå ut som om Intel må gjøre grunnleggende endringer i Prescott-designet og forandre "stepping" fra C-0 til D-0. Rent praktisk vil dette ha betydning for effektforbruk og varmeutvikling. Antall pinner på prosessoren vil forbli uendret.

Ifølge det Intel skal ha sagt til nære partnere, vil de første utgavene med det nye designet være klar 27. februar. Disse prosessorene vil imidlertid ikke komme i salg før i mai.

Dette kan langt i fra sies å være gode nyheter for Prescott, som allerede sliter med stor skepsis blant flere. Utsettelser godtas til en viss grad, men det er nok mange brukere som kan føle at de sitter med et "betaprodukt" dersom de de anskaffer den "gamle" versjonen av Pentium 4E. Dersom ryktene stemmer, vil Intel lansere Pentium 4E 3,4- og 3,6 GHz i løpet av våren. Det er ikke bekreftet hvorvidt disse vil utsettes som følge av av det nye designet.

Les testen til Hardware.no av Pentium 4E her: Intel Pentium 4 "Prescott".

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen