Intel gir opp Tejas?


"Tejas" lagt på is for evig og alltid?

Det er vel neppe noen hemmelighet at Intel har hatt problemer med Prescott. Mer spesifikt kan man nevne varmeutvikling, ytelsestap og skaleringsproblematikk. Prosessoren var først ment å bli lansert i fjor, men den reelle lanseringen ble utsatt nesten et helt år.

Ettersom Tejas bygger videre på Prescott, ble det tidligere i år spekulert i hvorvidt problemene ville forplante seg videre til oppfølgere. Det mistenkes derfor at Tejas kan bli et problembarn for Intel og rykter hos bl.a. Wall Street Journal og The Inquirer mener Intel kommer til å droppe prosessoren.

For ikke lenge siden ble det klart at Intel ønsker å flette sammen desktop- og notebook-prosessorer og bruke samme grunnlag for begge serier. Den største grunnen til dette er vel at Pentium 4-arkitekturen ikke kan skaleres videre og ganske enkelt er for dårlig til å møte fremtiden.

Redningen for Intel vil bestå av "Jonah", som sies å bestå av to "Dothan" kjerner. Originalt trodde man at det ikke ville bli aktuelt med denne sammensmeltingen før 2007, mens man for få dager siden rapporterte blant annet hos Digitimes at lanseringen ville komme tidligere. Dersom Intel bekrefter at Tejas har blitt lagt på is, kan prosjektet kanskje bli fremskyndet enda mer.

Pentium M har vist seg å være en mye bedre arkitektur enn Pentium 4, og det er nok derfor mer aktuelt for Intel å satse på "notebook-arkitektur" enn å kjøre videre på en glovarm, halvlekk oljeovn som "Tejas" kanskje kunne ha utviklet seg til å bli.

 

(Kilder: Digitimes, The Inquirer, WSJ)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen