Intel forteller om Nehalem

Før årets slutt vil de første Nehalem-prosessorene se dagens lys. Disse vil komme i flere bølger og det er derfor tvilsomt at all funksjonaliteten som har blitt nevnt det siste året blir tilgjengelig fra første stund.

Nehalem har en forskjellig oppbygning fra dagens Intel-prosessorer, bl.a. med integrert minnekontroller og grafikkbrikke.

Det forventes at minneytelsen vil bli betydelig forbedret og ifølge nye uttalelser påstås det at prosessoren vil kunne dytte 32 GB/s til minnet vha. Quickpath. Overføringshastigheten mellom prosessorsoklene oppgis til 25 GB/s.

Med dette går dermed Intel delvis i fotsporene til AMD, som lenge har hatt integrert minnekontroller med Opteron-prosessoren. Intel kommer til å støtte DDR3 med sin kontroller.

Den første prosessoren i Nehalem-familien blir trolig Bloomfield. Foreløpig ryktes det tre prosessorer på 3,2-, 2,93 og 2,66 GHz. Samtlige kommer med firekjernearkitektur, 8 MB L3-cache og har maksimalt effektforbruk på 130 Watt.

Neste år forventes det at man går fra 45- til 32-nm produksjonsteknikk og lanserer åttekjernearkitektur samt integrert grafikkbrikke i Nehalem-serien.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen