Intel forbereder Grantsdale, Alderwood


MSI sitt første hovedkort basert på Alderwood - i925

Det har lenge vært snakket om lanseringen av Intels nye brikkesett, Grantsdale og Alderwood. Flere kilder sier at det reelle navnet på disse brikkesettene vil bli i915 og i925. Alderwood rettes mot kunder som krever litt ekstra og vil ta over for i875P som den nye toppmodellen for Pentium 4.

Grantsdale blir nok allikevel det viktigste brikkesettet i serien. Dette brikkesettet vil bli lansert i flere forskjellige versjoner, både med og uten integrert grafikkbrikke. Felles for de fleste ser ut til å være manglende støtte for AGP. Det samme gjelder Alderwood.

Dette betyr at Intel legger listen relativt høyt når det gjelder oppgraderinger denne våren/sommeren. Ikke bare må man skifte til grafikkort som støtter PCI Express, men også bytte CPU til Socket T og kanskje også gå til innkjøp av DDR2-minnebrikker.

Som et ledd i forberedelsene foran lanseringen av Alderwood og Grantsdale, meldes det at Intel setter ned prisene på sine "eldre" brikkesett. Dette gjelder, i første omgang, 845GL, 845GV, 848P og 865GV. Toppmodellen i875 forblir uendret, men vil trolig også falle i pris når Alderwood blir lansert. Ifølge The Inquirer vil den neste prisendringen iverksettes i løpet av juni.

Både Grantsdale og Alderwood forventes å dukke opp i Intels offisielle prislister denne uken. MSI er forøvrig en av de første kortprodusentene som har annonsert hovedkort basert på Alderwood. Du kan lese mer om dette i denne saken: Intel 925X-kort fra MSI.

 

(Kilder: The Inquirer, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen