Intel før AMD på dobbelkjerne?

Det er definitivt noe prestisje i å være først ute med dobbelkjerneprosessorer - uansett hvordan man vrir og vender på det. Talsmenn for Intel har ved opptil flere anledninger poengert at de ikke ser på dobbelkjernelanseringen som noe kappløp.

Nå kan det se ut som om selskapet har begravet sine tidligere meninger. Intel har nå fremskyndet den offisielle lanseringen til førstkommende mandag, 18. april. Grunnen til dette er høyst sannsynlig at de ikke vil la AMD være først ute med dobbelkjernelansering. Den første Opteron-prosessoren med doble kjerner introduseres nemlig den 21. april.

Pentium 4 Extreme Edition 840 kommer til å bli lansert sammen med 955X-brikkesettet. Reell klokkefrekvens ligger på 3,2 GHz og Intel har nok klare utfordringer med å overbevise med tanke på prisnivå og sammenlikning med 3,8 GHz enkelkjerne i samme serie.

Det er foreløpig mye usikkerhet hvordan de nye dobbelkjerneprosessorene vil fungere med eldre brikkesett. nForce4 bør fungere uten problemer - i andre tilfeller kan det kanskje holde med en BIOS-oppdatering, men det gjenstår å se.

Som vi tidligere har nevnt er det viktig å merke seg at Intel først vil innføre dobbelkjerne i sine desktop-produkter. AMD har valgt motsatt strategi og starter derfor med Opteron.

Intel Itanium 2 "Montecito" lanseres med doble kjerner i løpet av sommeren, mens Xeon-plattformen må vente til begynnelsen av 2006.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen