Intel fantaserer om fremtiden

Justin Rattner hos Intel. Foto: Intel
Justin Rattner hos Intel. Foto: Intel

Sjefen for teknologiavdelingen hos Intel, Justin Rattner, delte sine fremtidsvisjoner med pressen på Intel Developer Forum. Og det er ikke lite vi kan forvente oss fremover mot 2050, ifølge Rattner.

Trådløs strøm

Sist uke skrev vi om Wireless Resonant Energy Link, og denne teknologien håper Intel å perfeksjonere. I fremtiden ser Intel for seg at vi kan lade våre bærbare ved hjelp av resonans. På samme måte som et glass absorberer energi og kan knuses ved en viss lydfrekvens, vil batteriene kunne ta til seg energi fra en sender.

Datamaskiner som skifter form

Den neste ideen til Intel, ligger litt lengre frem i tiden. Tanken er å ha en datamaskin som skifter form etter behov. I lommen er den liten, når du trenger en telefon er den en øreplugg og når du vil skrive eller se film så har den skjerm og tastatur.

Hvordan? Svært enkelt forklart ved hjelp av ørsmå miniroboter kalt catomer (av Claytronic atoms), også kjent som programmerbar materie.

Intelligente roboter

I dag er roboter spesialiserte og befinner seg gjerne boltet fast til gulvet i en fabrikk. Fremtidens robot må kunne registrere omgivelsene og tilpasse seg for å kunne bevege seg rundt i vår verden. I tillegg må ha en god porsjon kunstig intelligens for å tolke kommandoer og gjenkjenne gjenstander og ansikter.

En av prototypene Intel viste frem på forumet, var en robothånd med innebygget sensor for elektriske felt. Teknikken går ut på at hånden "kjenner" gjenstanden før den faktisk tar på den ved hjelp av et elektrisk felt rundt gjenstanden.

Skillet mellom roboter og mennesker krymper

Mens robotene skal bli mer intelligente og menneskelige, vil menneskene gå i retning robotene - skal vi tro Intel.

Et eksempel er Emotivs headset Epoc. Dette registrerer hjernebølger og overfører bevisste eller ubevisste tanker til spillet som spilles, som ansiktsuttrykk, følelser eller bevisste handlinger.

Se for deg at du tenker du slår etter en fiende, og figuren din i spillet gjør akkurat det du tenker deg. På det nåværende tidspunktet kan Epoc allerede gjenkjenne 30 forskjellige "tanker" med 16 sensorer.

Hvordan ser du for deg teknologifremtiden? Diskuter i forumet.

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen