Intel dropper Pentium-navnet?


Pentium 4 er fire år gammel i år

Pentium 4-navnet har vært synonymt med Intels beste desktop-prosessorer siden introduksjonen i november 2000, da den representerte en helt ny innfallsvinkel på prosessordesign. Med Pentium 4 introduserte Intel svært lange pipelines, som førte til høyere frekvenser enn noensinne - men også til noe dårligere feilhåndtering.

Mange hadde ventet at skandaleprosessoren Tejas skulle bli "Pentium 5", men ifølge The Inquirer i dag, har selskapet bestemt seg for å droppe "Pentium" fullstendig. Merkenavnet på dobbelprosessorene skal i stedet bli "helt nytt", og ha en "klar digital tone".

Selv om dobbelkjerneprosessorene rent praktisk sett vil bruke to Pentium 4-kjerner i den samme prosessoren, kan valget om å vrake det kjente merkenavnet tyde på at Intel nå anser det som en ulempe. Spesielt sett i lys av fadesene som den siste prosessorgenerasjonen har gjennomgått - sist i form av valget om å vrake 4 GHz-prosessoren.

Det er allerede klart at dobbelprosessorene vil få modellnumre som begynner på "x" i stedet for et 5- eller 6-tall når de debuterer neste høst. Det nye navnet på Pentium-serien skal også utgjøre en videresatsing på suksessen de har opplevd med "Centrino"-navnet for bærbare maskiner.

Det vil heller ikke komme som noen overraskelse dersom det nye navnet vektlegger plattformen, i likhet med Centrino - som er en betegnelse for prosessor, strømsparing og WLAN-funksjonene i Intels bærbare løsninger.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen