TEST: Intel Core i7 3960X

Test Intel Core i7 3960X

Intels nye råskinn er her!

Intels nye sekskjerne leverer ytelse i bøtter og spann. Men forsvarer det den stive prislappen?

Konklusjon

Det er ingen tvil om at Intel Core i7 3960X er kongen på haugen når det gjelder ytelse blant prosessorene på dagens forbrukermarked. Med sine seks kjerner som opererer på frekvenser opp til 3,9 GHz, og hele 15 MB L3-cache gjør prosessoren rent bord i de fleste programmene vi har testet. Prosessoren gjør det også sterkt når det kommer til overklokking, og vårt eksemplar kunne overklokkes til 4,6 GHz ved bruk av vannkjøling. Prosessoren blir imidlertid ganske varm, så om en har planer om overklokking bør en utstyre seg med en skikkelig kjøleløsning.

LGA2011 er på mange måter en plattform beregnet på servere. Faktisk er prosessorene og hovedkortene som nå er lansert en forsmak på hva som kommer når Intels nye Xeon-prosessorer for server-markedet blir lansert. LGA2011-plattformen er selvsagt også meget habil for hjemmebruk, men de aller fleste vil klare seg med et system med lavere prosesseringskraft, som for eksempel Sandy Bridge-modellene for LGA1155.

Har en behov for mye prosesseringkraft, er Intels nye prosessorer for LGA2011 midt i blinken. Dagens testprosessor er et meget godt produkt, men vi vil ikke anbefale dette produktet, med mindre en MÅ har det beste av det beste, uansett pris. Intel Core i7 3960X koster nemlig i underkant av 8000 kroner. Trenger du den solide prosessorkraften Sandy Bridge E tilbyr, er lillebror Core i7 3930K et langt bedre kjøp. Denne har riktig nok 3 MB mindre L3-cache og 100 MHz lavere prosessorfrekvens, men er med sin prislapp på noe over 4000 kroner langt rimeligere.


+ Rå ytelse!
+ Overklokkingsvennlig
+ Relativt strømgjerrig når den ikke belastes


- Det koster å være kar
- Blir ganske varm under belastning

Intel Core i7 3930K

Intel Core i7 3960X

Intel Core i7 3930K

Intel Core i7 3960X

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen