TEST: Intel Core i7 3960X

Test Intel Core i7 3960X

Intels nye råskinn er her!

Intels nye sekskjerne leverer ytelse i bøtter og spann. Men forsvarer det den stive prislappen?

Effektforbruk

På samtlige oppsett har vi målt effektforbruket. Dette er en måling som viser hvor mye effekt den komplette maskinen drar fra strømuttaket i veggen – skjermen holdes utenfor. Dermed er ikke dette en nøyaktig verdi for den enkelte prosessor, men en verdi man kan sammenligne med de andre oppsettene.

LGA2011-systemet med Intel Core i7 3960X har et relativt beskjedent strømforbruk på rundt 90 watt ved skrivebordbruk. Når prosessoren belastes med programmet OCCT ser en imidlertid et strømforbruk på hele 231 watt, noe som er det høyeste effektforbruket blant prosessorene som har blitt testet.


Temperaturer

Temperaturverdiene hentes fra prosessorens innebygde målere, via programmet AIDA64 Extreme Edition. Alle testprosessorer er kjølt ned av en Corsair A70-kjøler, i en romtemperatur på 21-22 varmegrader.

Intel Core i7 3960X produserer også en del varme. Mens den har en temperatur på 34 grader ved skrivebordbruk, blir det raskt varmere når prosessoren belastes.

Intels nye toppmodell leveres uten en egen kjøler. I stedet kan en kjøpe kjøler som tilbehør, og en kan velge mellom en vanlig luftkjøler eller en fabrikklukket vannkjøling produsert av Asetek. Mange produsenter av kjøleutstyr har selvsagt også andre kjøleløsninger for LGA2011.

Bilde: Intel
Bilde: Intel

Da vi testet Intels vannkjøling for LGA2011, endte denne opp med omlag like temperaturer som Corsairs A70-luftkjøler. Vannkjølingen var forøvrig svært stillegående.

Intel Core i7 3930K

Intel Core i7 3960X

Intel Core i7 3930K

Intel Core i7 3960X

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen