Intel Core Duo full av feil

5. januar i år var en stor dag for Intel, med offisiell lansering av Core Duo. Core Duo er en dobbelkjerne-prosessor i Centrino-familien, beregnet for bærbare maskiner. Fem dager etter lanseringen annonserte Apple at selskapet tar i bruk Core Duo i sin nye produktlinje med x86-baserte iMac-er.

Det ser imidlertid ut til at det ikke bare er fryd og gammen for Intel, for under 20 dager etter lanseringen ble det kjent at prosessoren er stappfull av mer eller mindre kritiske feil. Antall feil hos Core Duo og den enda ikke lanserte Core Solo skal i følge Intels oversikt være på hele 34 kjente problemer.

Av de 34 feilene er det bare planlagt retting av en av de. Det må nevnes at tendensen til at kjente feil i prosessorer ikke blir rettet er utbredt, for eksempel er kun få av Pentium 4s 65 kjente feil planlagt rettet.

Det som er spesielt i dette tilfellet er at mange av feilene allerede var kjent ved lansering. I tillegg er det alarmerende hvor mange feil som har blitt funnet på så kort tid, med et gjennomsnitt på en og en halv feil per dag siden lanseringen av Intel Core Duo.

Du kan selv se den offisielle listen over kjente feil på Intels sider (last ned PDF-dokumentet og velg siden med navnet "Errata").

(Kilde: Geek.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen