Intel Core 2 er her

Alternativ tekst mangler
Intel Core 2 Duo E6700

Core 2, kodenavn "Conroe", overtar som kjent for Pentium-serien som Intels hovedprosessor i desktop-segmentet. Vi har allerede testet nykommeren, men bringer her en rask oversikt over de ulike modellene.

Prosessorene benytter LGA775-sokkel som sine forgjengere, men er mer kresen på hvilke hovedkort som benyttes. Med andre ord - selv om hovedkortet ditt har LGA775-sokkel, er det slett ikke sikkert prosessoren vil fungere med kortet.

De brikkesettene som er godkjent for bruk med Core 2 er Intel 965-familien samt Intel 975X, men vær oppmerksom på at tidlige 975X-kort trolig ikke vil støtte Core 2. Snart vil det også komme Nvidia nForce4/570/590-baserte kort som støtter Core 2.

De nye modellene har naturligvis doble kjerner, støtter SSE4-instruksjoner, er fabrikert med 65 nm-teknologi og inkluderer følgende utgaver:

En billigere versjon ved navn E4300 (1,8 GHz, 800FSB, 2 MB L2-cache), forventes å bli lansert noe senere. Dette er derimot noe frem i tid (1. kvartal 2007), slik at endringer kan forekomme.

Prosessorene skal bli leveringsklare fra Intels side den 27. juli.

For mer informasjon, se kategorien for prosessorer i vår lanseringsguide. Vår test av Core 2 leser du her.

Se også denne samletråden om Intel Conroe i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen